Опубликовано 15.07.2015 в рубрике  Новостная лента
Событие:
1000-летие преставления равноап. кн. Владимира

 

Молебное пение в праздник святого равноапостольного князя Владимира — воспоминания Крещения Руси


В память о величайшем событии нашей общей истории — Крещении Руси — в день святого равноапостольного князя Владимира 15/28 июля следует совершать богослужение по уставу великого праздника, воздавая должную честь крестителю Руси. Что зафиксировано определением Архиерейского Собора русской Православной Церкви 2008 г. «О единстве Церкви». В этот памятный день надлежит ежегодно совершать торжественные богослужения во всех храмах Русской Православной Церкви с совершением по окончании Литургии молебна по особому чину.
 

Протодиакон: Благослови, Владыко.

Предстоятель: Благословен Бог наш всегда, ныне и присно, и во веки веков.

Лик: Аминь.

Протодиакон: Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

Лик: Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

И возглашаетпротодиакон:

Бог Господь и явися нам, благословен Грядый во Имя Господне.

Стих: Исповедайтеся Господеви, яко Благ, яко в век милость Его.

Стих: Обышедше, обыдоша мя, и Именем Господним противляхся им.

Стих: Не умру, но жив буду и повем дела Господня.

Стих: Камень, егоже небрегоша зиждущии, сей бысть во главу угла: от Господа бысть сей и есть дивен во очесех наших.

Лик: Бог Господь… во глас 4

Тажетропарь Живоначальней Троице, глас 8:

Благословен еси, Христе Боже наш,/ Иже премудры ловцы явлей,/ ниспослав им Духа Святаго,/ и теми уловлей вселенную,/ Человеколюбче слава Тебе.

ТропарьВсем святым, в Земли Русстей просиявшим, глас тойже:

Якоже плод красный Твоего спасительного сеяния,/ Земля Русская приносит Ти, Господи, вся святыя, в той просиявшия./ Тех молитвами в мире глубоце/ Церковь и страну нашу Богородицею соблюди, Многомилостиве.

ТропарьКрещения Руси, глас тойже:

Благословен еси, Христе Боже наш,/ Землю Русскую Крещением просветивый,/ людем ея низпослав Духа Святаго,/ ихже и ко спасению приведый,/ Человеколюбче, слава Тебе.

 

Тропарьравноапостольному князю Владимиру, глас 4:

Уподобился еси купцу ищущему добраго бисера,/ славнодержавный Владимире,/ на высоте стола седя матере градов,/ Богоспасаемаго Киева,/ испытуя же и посылая к Царскому граду/ уведети православную веру,/ обрел еси безценный бисер, Христа,/ избравшаго тя, яко втораго Павла,/ и оттрясшаго слепоту во святей купели, душевную вкупе и телесную./ Темже празднуем твое успение, людие твои суще:/ моли спастися душам нашим.

Запевы:

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Вси святии земли нашея, молите Бога о нас.

Святый равноапостольный великий княже Владимире, моли
Бога о нас.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.

И ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Таже:

Прокимен, глас 4: Вознесох избраннаго от людей Моих.

Стих: Ибо рука Моя заступит его, и мышца моя укрепит его.

Протодиакон: Ио сподобитися нам слышанию святаго Евангелия, Господа Бога молим.

Лик:Господи, помилуй (трижды).

Протодиакон: Премудрость, прости, услышим святаго Евангелия.

Предстоятель: Мир всем.

Лик:И духови твоему.

Предстоятель: От Матфеа святаго Евангелия чтение.

Лик:Слава Тебе, Господи, слава Тебе.

Протодиакон: Вонмем.

Предстоятель чтет Евангелие от Матфея, зачало 55.

Лик:Слава Тебе Господи, слава Тебе.

Запевы:

Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Вси святии земли нашея, молите Бога о нас.

Святый равноапостольный великий княже Владимире, моли
Бога о нас.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.

И ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Посем:

Достойно есть, яко воистину, блажити Тя, Богородицу, Присноблаженную и Пренепорочную и Матерь Бога нашего, Честнейшую херувим и Славнейшую без сравнения серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

И глаголет протодиакон ектению:

Помилуй нас, Боже, по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй.

Лик: Господи, помилуй (трижды).

Еще молимся о великом господине и отце нашем Святейшем Патриархе Кирилле и о всей во Христе братии нашей.

Лик: Господи, помилуй (трижды).

Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш, Господи, о Твоих благодеяниих, яже излиял еси на Землю нашу от Крещения ея и до ныне, и припадаем, и славословие Тебе, яко Богу, приносим, и умиленно вопием: избави от всех бед люди Твоя и всегда, яко Милостив, исполни во благих прошения наша, прилежно молимся Тебе, услыши и помилуй.

Лик:Господи, помилуй (трижды).

Еще молимся Тебе, Спасителю нашему, чрез благовернаго князя Владимира благоволившему избрати род наш в наследие Свое и в купели Крещения даровати Духа Святаго, о еже Церковь нашу Святую от расколов и нестроений соблюсти, и в единомыслии веры ея утвердити, и миром оградити, услыши и помилуй.

Лик:Господи, помилуй (трижды).

Еще молимся Тебе, Господи Вседержителю, о еже призрети и утвердити виноград сей, егоже насади и сохрани от всех наветов вражиих десница Твоя; и в предняя лета даруй наследию Твоему мир и безмятежие, да не умалится и не поколеблется Русь Святая, юже избрал еси в жилище Себе, да славится Трисвятое Имя Твое, услыши и помилуй.

Лик:Господи, помилуй (трижды).

Давый заповедь Твою нам, еже любити Тебе, Бога нашего, и ближняго своего, сотвори, да ненависти, вражды, обиды и прочая беззакония прекратятся, истинная же любовь да царствует в сердцах наших, молим Ти ся, Спасителю наш, услыши и милостивно помилуй.

Лик:Господи, помилуй (трижды).

Предстоятель: Услыши ны, Боже, Спасителю наш, упование всех концев земли и сущих в мори далече, и милостив, милостив буди, Владыко, о гресех наших, и помилуй ны. Милостив бо и Человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков.

Лик:Аминь.

Протодиакон: Господу помолимся.

Лик:Господи, помилуй.

Предстоятель чтет молитву:

Триипостасный Боже, Отче Вседержителю, Сыне Единородный, Спасителю мира, и Душе Святый, просвещаяй и освящаяй племена и народы! Иже и владыку Земли Русския, князя Владимира, к свету истинныя веры наставивый, и тем всю страну нашу Крещением просветивый, и сонмом святых, яко пресветлым звездам, небо Церкве нашея украсившим, возсияти даровавый! И нам, смиренным и недостойным чадом их, ныне предстоящим славе Твоей и благодарственноемолебное пение приносящим в сей [тысящелетный] день Крещения Руси, великую милость даровавый, еже славити, хвалити и благодарение приносити Тебеза вся благодеяния, бывшая на Руси от лет древних и до ныне. Призри на ниву Твою, Церковь Святую, на страны и народы, преемственно восприявшия веру православную из единой купели Крещения в водах днепровских и ныне приносящих Тебе, якоже прекрасный плод спасительнаго сеяния Слова Твоего, лики святых. Тии бо послужиша людем своим верою, надеждою и любовию, образом слова и жития указующе нам путь к совершенству по заповеди Христовой: будите убо совершени, яко же и Отец ваш Небесный совершен есть. Сохраняюще сие святое наследие их, молимся Ти, Жизнодавче: спаси и помилуй нас, мир миру Твоему даруй и всему созданию Твоему, егоже по грехом нашим сыны века сего погубити тщатся. Вемы бо, яко не хощеши смерти грешников, но еже обратитися и живым им быти; призри на нас, во гресех пребывающих, отврати гнев Твой, праведно движимый на ны, даруй нам покаяние и Твоим неизреченным милосердием помилуй нас. Приими молитвы и труды наша о умножении любве среди всех людей мира сего. Землю нашу огради, власти умудри, вся утеши и умири, Церковь Твою возрасти, достояние Твое соблюди, мужи и жены, и младенцы благодатию просвети, и вся люди Твоя в Православии и благочестии утверди молитвами Пречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии, силою Честнаго и Животворящаго Креста и Всех святых, в Земли нашей просиявших, да в единении веры и любве славим Тя, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков.

Лик:Аминь.

Величание:

Величаем тя, святый равноапостольный великий княже Владимире, и чтим святую память твою, идолы поправшаго и всю землю Русскую Святым Крещением просветившаго.

Протодиакон: Премудрость.

Священник: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Лик: Честнейшую херувим и славнейшую без сравнения серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

Священник: Слава Тебе, Христе Боже, упование наше, слава Тебе.

Лик: Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно, и во веки веков. Аминь. Господи, помилуй (трижды). Благослови.

Предстоятель творит отпуст.

И по отпусте абие глаголет протодиакон многолетие:

Великому господину и отцу нашему Кириллу, Святейшему Патриарху Московскому и всея Руси и Свято-Троицкия Сергиевы Лавры священноархимандриту, богохранимей стране нашей, властем, воинству и народам ея, всему освященному собору, благочестия ревнителем и учителем, и всем во Православии Земли нашея подвизающимся словом, писанием, учением и богоугодным житием, и всем православным христианом — многая лета.

Лик: Многая лета (трижды).

Поддержите наш сайт


Сердечно благодарим всех тех, кто откликается и помогает. Просим жертвователей указывать свои имена для молитвенного поминовения — в платеже или письме в редакцию.
 
 

  Оцените актуальность  
   Всего голосов: 1    
  Версия для печати        Просмотров: 2988

Ключевые слова: богослужение, Равноапостольный князь Владимир

html-cсылка на публикацию
Прямая ссылка на публикацию

 
  Не нашли на странице? Поищите по сайту.
  

 
Самое новое


08.08 2023
Православная гимназия при Никольском кафедральном соборе Искитимской епархии продолжает...
13.07 2023
Детский церковный хор Вознесенского собора объявляет набор детей...
Помоги музею
Искитимская епархия просит оказать содействие в сборе экспонатов и сведений для создания...
важно
Нужна помощь в новом детском паллиативном отделении в Кольцово!...
Памятник
Новосибирской митрополией объявлен сбор средств для сооружения памятника всем...


 


  Нравится Друзья

Популярное:

Подписаться на рассылку новостей






    Архив новостей:

Июнь 2024 (17)
Май 2024 (32)
Апрель 2024 (52)
Март 2024 (26)
Февраль 2024 (65)
Январь 2024 (38)

«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930